Programformater

Programformater

Knowledge in the Arts (offentligt)
I foråret 2021 påbegyndte Center for Kunstnerisk Viden og Udvikling den nye samtale- og forelæsningsrække Knowledge in the Arts. Her sætter vi fokus på temaer og begivenheder indenfor KUV/Artistic Research og på aktuelle samfundsdiskussioner i forhold til feltet. Oplæggene afholdes primært af kunstnere, danske såvel som internationale, med en research-orienteret praksis, men også af andre relevante stemmer omkring kunstens viden. Præsentationerne arrangeres på centrets forskellige institutioner, streames live og arkiveres på centerets hjemmeside (se tidligere Lectures i vores mediearkiv).

Symposium (offentligt)
Hvert efterår afholder Centeret et to-dags Symposium eller anden større event, og hvert år er det med fokus på et særligt emne indenfor artistic research. Symposiet samler danske og internationale stemmer inden for feltet og inviterer eksterne udøvere, Centerets medlemmer og andre interesserede til at deltage i fordybelse og i en udveksling omkring kunstens viden. Det kan ske som præsentation af kunstnerisk materiale, som lectures, workshops, samtaler og andre eksperimenterende formater. Det sker med kunsten i centrum og for at initiere en tværdisciplinær udveksling, der styrker og udvikler en fælles forståelse af feltet. Symposierne finder sted både fysisk og online, og dokumenteres i mediearkivet.

Tidligere Symposier
2021, 28.10 – 29.10 ‘Not only’ a symposium on Artistic Research
2020, 28.10 – 29.10 Koherens, diversitet & netværker i KUV og forskning
2019, 24.10-25.10: International Center for Knowledge in the Arts Initial Symposium

Artistic Research Forum (internt)
Artistic Research Forum er et månedligt arrangement med præsentationer og feedback på KUV og forskningsprojekter fra de kunstneriske uddannelsesinstitutioner. Formålet er at skabe et tværdisciplinært og tværinstitutionelt forum for konstruktive diskussioner og styrkelse af KUV-projekter. Til hvert forum vil der være to fremlæggelser fra forskellige institutioner fulgt af indledende spørgsmål og kommentarer fra en respondent. Samtaleformen er uformel og foregår på en ikke-konfrontativ måde med vidensdeling i fokus. Skriv til os hvis du er interesseret i at deltage.

Workshops
Centeret planlægger og afvikler workshops som afspejler en fælles udvikling inden for feltet. Workshops kan zoome ind på nogle af de udfordringer aktørerne kan møde undervejs i deres processer. Det kunne f.eks. være spørgsmålet om hvordan man sprogliggør den kunstneriske og praksisbaseret udviklingsvirksomhed, eller hvordan den kunstneriske metode bliver transparent og tydelig, men samtidig beholder en åbenhed over for den kunstneriske proces?