Enhanced Practice Deltagere 2021-22

Enhanced Practice Deltagere 2021-22

Se resultaterne af dette forløb her.

GRIF: Ditte Tygesen & Mikkel Rostrup
GRIF er en scenografduo baseret i København. GRIFs mission er at udvide de kunstneriske tilgange, metoder og former for samarbejde inden for scenograffaget.

GRIF undersøger kendte og endnu-ukendte måder, hvorpå en scenograf indgår i dialog og udvikler kunstnerisk materiale inden for scenekunst, både i forholdet scenograf-til-scenograf såvel som scenograf-til-teater.

GRIF udgøres af scenograf og kostumedesigner Ditte Marie Walter Tygesen og scenograf og arkitekt Mikkel Sebastian Rostrup.
http://grif-scenografi.dk/

Josefine Opsahl
Josefine Opsahl er en bemærkelsesværdig kunstner og komponist, der forbinder musik, kunst, performance og rum i sine værker. Hun udvider sin klassiske musikalske uddannelse, viden om dens historie, opfattelse af kunst og subjekt til forskellige nye udtryksmedier. Kernen i hendes arbejde ligger i en stærk vilje til at bruge sin kunst til at undersøge og rejse etiske og sociale spørgsmål, hvilket også viser sig i hendes bestræbelser på at dele sine tanker og musik på tværs af kulturelle og samfundsmæssige strukturer.

Med en befriende åbenhed over for lyde, genre, brugen af ​​elektronik og hendes hovedinstrument, celloen, udfolder Josefines værker sig i krydsfeltet mellem tradition og fornyelse, ekspertise og intuition, partituret og det improviserede i en søgen efter, hvor det musikalske udtryk, kunst, samfund og vi er på vej som væsener og skabere. Hun studerede klassisk og nutidigt cellospil på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium (DK) og Northwestern University (IL, USA) og solistuddannelsen Contemporary Creative Artist på Syddansk Musikkonservatorium.
http://josefineopsahl.dk/

Katrine Grarup Elbo
Katrine Grarup Elbo er violinist, performer og komponist med base mellem Berlin og København. Hendes arbejde kombinerer ofte improvisation, komposition, performance og installation. Hun er uddannet klassisk violinist fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København og solodebuterede på Castello del Valentino i Torino, Italien 2018. Hendes debutalbum Fold Unfold blev udgivet af det Berlin-baseret label Sonic Pieces i 2021.

Katrine er stifter og medlem af det danske lydkollektiv We like We (fra 2012), det Berlin-baseret strygerensemble toechter og performance-duoen La Mia Bella Sorella med solist ved Den Kongelige Danske Ballet Astrid Grarup Elbo. Hun er desuden uddannet fra solistuddannelsen Contemporary Creative Artist på Syddansk Musikkonservatorium.
www.katrinegrarupelbo.com

Lara Vejrup Ostan
Lara Vejrup Ostan er freelance koreograf og danser. I sit arbejde undersøger hun forholdet mellem somatiske processer og meningsskabelse. Inden for sin praksis fokuserer hun på at navigere i samtidsdansens prekære felt, ved at bruge andre midler end kroppen, så som film og tekst, med formålet at lægge vært til eller blive formet af dansens logikker.

Hendes primære uddannelse er inden for improvisationsteknikker. Tematisk interesserer hun sig for det hverdagsagtige, overflødige, omsorg og udvikling af en udvidet opfattelse af berøring. Hun studerer i øjeblikket Body-Mind Centering®, en praksis forankret i “embodied anatomy” som stammer fra neuroudviklingsterapi. Lara har en BA i Dans og Koreografi fra Den Danske Scenekunstskole.

Laurits Malthe Gulløv
Laurits Gulløv arbejder i sin kunstneriske praksis installatorisk på tværs af grafik, video og skulptur – sidstnævnte ofte med en forkærlighed for industrimaterialer som silikone og aluminium. 

Tematisk kredser Gulløvs værker om at etablere spekulative forbindelser mellem tilsyneladende løsrevne fænomener i verden. Forbindelserne kan spænde mellem genstande, tankesystemer, geologiske processer eller teknologier fra vidt forskellige tider og geografiske sammenhænge som alligevel kan siges at knytte sig til hinanden æstetisk, tematisk, eller logisk. Igennem et frit associerende blik, gøres disse forbindelser til prismer, der producerer alternative aspekter og forestillinger om menneskets plads i en hyperteknologisk verden. 

Laurits er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademis Billedhuggerskole i 2021.
www.lauritsgulloev.com

Nanna Katrine Hansen
Nanna Katrine Hansen er en kunstner og filmskaber med base i København, som i sin praksis ofte fokuserer på spørgsmål relateret til feminisme og migrationspolitik. Disse spørgsmål undersøges for det meste gennem en kollektiv og kollaborativ form af video- og lydproduktion. Hun er medlem af og har været med til at stifte Bridge Radio Collective, som laver radio og lyd om folkebevægelser, migranters kamp og bevægelsesfrihed. Hun er for nylig blevet færdiguddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, hvor hun studerede på Skolen for Mediekunst med professorerne Angela Melitopoulos og Jane Jin Kaisen.

Laurits Jongejan
Laurits Esben Jongejan er komponist og lydkunstner. Han arbejder inden for installationskunst, elektronisk musik, videokunst og teater. Et gennemgående tema i hans praksis som både komponist og billedkunstner er forholdet mellem teknologi og mennesker. Dette er ofte præsenteret som scenarier, hvor den menneskelige interaktion med maskinen er tvetydig og gådefuld. Hans værker har været udstillet på bl.a. SMK, Glyptoteket og Kunsthal Aarhus, og han har flere udgivelser på Help Recordings og Regelbau.

Laurits har en MA i elektronisk musik fra Det Jyske Musikkonservatorium, DIEM (The Danish Institute of Electronic Music).
ccreen.com/

Liv Vester Larsen
Liv Vester Larsen er violinist, vokalist, komponist og podcast-producer. Hendes nuværende tværkunstneriske hybridprojekt ”Creative – without Nature?” undersøger, om man kan skabe og være kreativ uden adgang til natur. I projektet samarbejder Liv blandt andet med visual artist My Lambertsen / SLØR Visual Performances, elektronisk komponist Sofie Birch, vokalgruppen HØST, elektronisk musiker Marijke Maes, danser Karolina Wojtowicz og forfatter Sanne Flyvbjerg. Projektet tager også form af en podcast, hvor Liv samtaler med kunstnere fra ind- og udland om deres kreativitet i og udenfor natur.

Liv er uddannet violinist fra Syddansk Musikkonservatorium og fra solistuddannelsen Contemporary Creative Artist (CCA). Hun har mere end femten års erfaring som freelance- og teatermusiker i Danmark samt resten af Skandinavien, Europa og USA. Hun har medvirket i radio og tv- produktioner for DR og TV2 og medvirket på mere end ti udgivelser. Liv arbejder endvidere genrebredt og tværdisciplinært i egne konstellationer og underviser i violin hovedfag og entreprenørskab på Syddansk Musikkonservatorium.
livvesterlarsen.com/

Marina Dubia
Marina Dubia (1992, São Paulo/Købehnavn) er en ‘vagabond artist’ på grænserne af billedkunst, dans og diskurs. Hendes praksis i form af ’proposals’ søger at forskyde og bryde med sociale mønstre gennem re-organisered fysisk kognition, der arbejder ud fra brud i allerede etableret systemer. Dette tager form af interventioner i transitions-rum, institutioner og mennesker ofte gennem samarbejder. Hendes nuværende undersøgende metoder omfatter manipulation, deformation gennem berøring, beskrivelser og perifer tænkning – altid bestøvet af en kritisk og legende ånd. 
 
Marina har en MFA fra Det Kgl. Danske Kunstakademi, Skolen for Konceptuelle og Kontekstuelle praksisser og var en del af PACAP4 – Advanced programme for Performative Arts Creation, kurateret af João dos Santos Martins i Fórum Dança, Lissabon.
dubia.page

Morten Poulsen
Is it a sound? Is it a rhythm? Is it a texture? is it a word? Is it a context? Is it me?  Morten Poulsen er fascineret af det usynliges, tvetydige og intersubjektive karakteristika af det at lytte og dets potentiale til at ændre lytteren. Ud fra dette perspektiv udforsker han de indbyrdes afhængige og sammenvævede måder, hvorpå vi er indlejret i socio-politiske strukturer, særligt inden for køn, magtforhold og miljø. Gennem engagement og omsorg for de rum og situationer hvor lytningen finder sted, kritiserer han problematiske forhold og nærer ideer og positive transformationer for den enkelte og gruppen som helhed.

Morten er uddannet fra det Rytmiske Musikkonservatorium i 2021.
www.morten-poulsen.dk

Nanna Katrine Hansen
https://afgangskataloget.dk/artist/nanna-kathrine-hansen/