Vidnesbyrdets dramaturgi

5367874137_6351f4433f_o
Mere om projektet
Mads thygesen
Den Danske Scenekunstskole
2016

Vidnesbyrdets dramaturgi

Mere om projektet

Formålet med projektet Vidnesbyrdets dramaturgi var at skabe viden om og erfaringer med research og personinterview som metode for udviklingen af nye dramatiske teksttyper. Projektet bestod af tre korte udviklingsforløb designet til at undersøge, hvordan research og personinterviews kan omsættes til dramatiske tekster. Målet for disse projekter er at gennemføre en kunstnerisk undersøgelse af forholdet mellem repræsentation og autenticitet i dramatik baseret på vidnesbyrd.

Projektet belyste research- og interviewbaserede dramatik, hvor teatertekster skabes på baggrund af med virkelige menneskers beretninger og hvor vidnesbyrd anvendes som det bærende kunstneriske materiale.

Med den engelske dokumentariske dramatik, det såkaldte Verbatim Theatre, som indgangsvinkel vil seminaret via praksiserfaring og vidensdeling undersøge det særlige arbejde og den metodik, vidnesbyrddramatikeren betjener sig af, når ytringer taget fra det virkelige liv overføres til en kunstnerisk ramme.

Projektet var støttet af Kulturministeriets pulje til kunstnerisk udviklingsvirksomhed. Dramatikeruddannelsen modtog 350.000 kr. til et projekt om interview- og researchbaseret dramatik, hvor tre dramatikere får mulighed for at undersøge dokumentarformens betydning for moderne teater.

Projektdeltagere

Projektet blev ledt af dramatikeruddannelsens rektor (Mads Thygesen) og de tre dramatikere var Sandra Theresa Buch, Henrik Szklany og Christian Lollike.

5367874137_6351f4433f_o
Mads thygesen
Den Danske Scenekunstskole
2016