UIP27 – dramaet i det dokumentariske og det dokumentariske i dramaet

dommere
Mere om projektet
Joachim Hamou
Den Danske Scenekunstskole
2016 - 2017

UIP27 – dramaet i det dokumentariske og det dokumentariske i dramaet

Mere om projektet

UIP27 tager udgangspunkt i forskellige opfattelser af drama og dokumentar. Efterhånden som de i stigende grad nærmer sig hinanden, viser sig vanskeligt at løse konflikterne mellem disse to forestillinger. Måske er vores oplevelse den eneste virkelighed, og hvis det er tilfældet, fremstår teatret paradoksalt nok som et af de rum, hvor vi kan skabe en fælles oplevelse mellem publikum og kunstnerne. Joachim Hamous kunstneriske udviklingsarbejde sigter efter at opløse dikotomien mellem drama og dokumentar og dermed gøre både publikum og kunstnerne mere opmærksomme på deres egne positioner.

UIP27 opfordrer deltagerne til at bidrage med autentisk udsagn og ekspertviden, og opfordrer samtidig skuespillerne til at tilføje en psykologisk og privat dimension til den beskrevne konflikt. Projektet skaber et reflekterende rum, hvor en faktisk politisk konflikt kan diskuteres, dissekeres og iscenesættes. I dette rum er publikum medskabende; de deltager ikke blot i diskussionerne med de inviterede deltagere og skuespillere, men også bliver en del af de faktiske filmede scener og dokumentationsmateriale.

I en sådan deltagelsesbaseret forestilling oprettes og deles et ”nu” af publikum, kunstnere og deltagere. Men hvordan ændres situationen, når skuespillerne ”historiserer” dette øjeblikkelige ”nu” som et integreret aspekt af forestillingen?

dommere
Joachim Hamou
Den Danske Scenekunstskole
2016 - 2017