Rytmisk design, kropsliggørelse og intuition

thumbnail-skaermbillede-2022-05-29-kl-201912
Peter Bruun Hartz
Syddansk Musikkonservatorium
2021 - 2022

Rytmisk design, kropsliggørelse og intuition

Projektet er en kunstnerisk undersøgelse af potentialet i Rytmisk design som metode til at kropsliggøre multitemporale bevægelser og de musikalske spændingsfelter affødt heraf. Rytmisk design er et kompositorisk redskab og et udgangspunkt for improvisation udviklet af Peter Bruun. Projektets overordnede ambition er at udvikle en kunstnerisk praksisbaseret metode til at kropsliggøre flertemporale bevægelser og formidle denne i en form, der har relevans i forskellige kunstneriske processer og som læringsredskab.

I et samfundsmæssigt perspektiv, sætter projektet fokus på nødvendigheden og værdien af den skabende proces forud for et værk, som modsætning til en moderne tendens i retning af resultat- og produktorienteret kunstproduktion.

Projektet bygger på Bruuns praksiserfaring af at udviklingen af kropslig forståelse er afgørende for at forløse det iboende potentiale i flertemporale musikalske bevægelser, og at denne sker bedst igennem forskellige perspektiver – vekselvirkningen imellem en strukturel forståelse via noder og grafik, og en intuitiv forståelse gennem fraseringer og de kropslige erfaringer af multitemporale spændinger, som de rytmiske designs indbyder til.

thumbnail-skaermbillede-2022-05-29-kl-201912
Peter Bruun Hartz
Syddansk Musikkonservatorium
2021 - 2022