Nye Narrativer i Klimakrisen

unnamed
Pernille Rose Grønkjær
Den Danske Filmskole
2021 - 2022

Nye Narrativer i Klimakrisen

Vi lever i en tid, hvor der mere end nogensinde før er brug for et sprog til at løse de store globale udfordringer. Vi tror på, at verden har brug for nye narrativer for at kunne træde ind i den livsnødvendige omstilling, vi står overfor. Vi tror på, at kunsten kan transformere samfundet, og at kunsten som redskab kan spille en helt central rolle i omstillingen. Vi tror på, at så mange som muligt skal deltage i at lave omstillingen – filmkunsten kan transcendere samtalen op på et andet niveau, der rammer bredt og globalt.

Vores ambition er at lave et center på Den Danske Filmskole, hvor forskellige fagligheder kan krydsbestøve hinanden og inspirere en ny generation af filmskabere til at tage favntag med verdens store udfordringer. Alle filmiske genrer og fagretninger inviteres indenfor, lige fra animation til dokumentar og fiktion.

Vi tror på, at verden har brug for redskaber til at forstå den – vores redskab er film og visuelle medier. For at søge holistiske løsninger, hvor vi ikke gentager fortidens fejl med silotænkning, er det vigtigt at arbejde tværfagligt. Tværdagligehden er vigtig, for ved at samle viden, løfter vi handlinger, metoder og løsninger op på et højere niveau. Derfor vil vi også invitere andre fagligheder ind i samtalen og samarbejdet, f.eks. videnskabsfolk, økonomer, arkitekter, entreprenører osv. 

(Foto: Anders Morgenthaler)

unnamed
Pernille Rose Grønkjær
Den Danske Filmskole
2021 - 2022