Udstilling af Honey Biba Beckerlees ph.d. projekt, Det Kgl Danske Kunstakademi

Unknown
14/05/2020

Udstilling af Honey Biba Beckerlees ph.d. projekt, Det Kgl Danske Kunstakademi

CU i cyklus kunne ses i LOKALE (Griffenfeldsgade 27, 2200 Kbh.N.) fra d. 22. april til den 4. maj.
OG vil kunne ses igen til Alt:cph på Fabrikken for Kunst og Design der er udskudt til september 2020 og igen på KH7Artspace til december 2020.

CU er betegnelsen for kobber i det periodiske system. Og CU i cyklus kan lyde som de remser man laver når man for eksempel skal huske grundstofferne i det periodiske system udenad. Honey Biba Beckerlee’s soloudstilling undersøger sammenhænge mellem kobber og hukommelse, både i computere, geologi og biologisk liv.

Kobbers naturlige formation i naturen forekommer i mønstre, som kan aflæses af geologer og fortælle dem om hvor, hvornår og hvordan det kom til. Man kan sige at kobber opbevarer sin egen historie i mønstre. Mønstre der ligner de mønstre vi skaber med kobber for at opbevare information, når vi laver RAM hukommelse eller såkaldt core memory og memory microchips. Nyere forskning peger også på at kobber er et nødvendigt mineral i vores kroppe og at ubalancer af kobber i hjernen påvirker vores
korttidshukommelse negativt. CU i cyklus er en installatorisk billedliggørelse af kobbers geologiske cyklus hvor udvalgte mønstre af kobber fra mineraler, RAM moduler og hjerneskanninger væver sig ind og ud af datacentrenes server racks.

Støttet af Grosserer L. F. Foghts Fond, Århus Kulturpulje & Statens Kunstfond

Honey Biba Beckerlee (1978) er uddannet fra Det Kgl Danske Kunstakademi, samt Goldsmith College. Hun arbejder som billedkunstner og har for nyligt deltaget på udstillingen Cosmic Existence på Den Frie. Hun er ph.d.-stipendiat på Det Kongelige Danske Kunstakademi og Århus Universitet, med et praksisbaseret forskningsprojekt under titlen Digital Matters, der søger at respondere på paradokset mellem forestillinger om immaterialitet i digital teknologi og udryddelsen af råmaterialer grundet overforbrug.

Phd titel Digital Matters
Phd Periode 1. September 2018 – 31. August 2021
Website: www.honeybibabeckerlee.com

 

Unknown
14/05/2020