The Electro Acoustic Experience -Præsentation af et kunstnerisk udviklingsprojekt med stort jazzorkester og avanceret elektronisk lydbearbejdning.

BSD+B_TOTAL Martin Dam Kristensen_RED
16/01/2021

The Electro Acoustic Experience -Præsentation af et kunstnerisk udviklingsprojekt med stort jazzorkester og avanceret elektronisk lydbearbejdning.

Alle interesserede er velkomne til denne online præsentation via zoom af professor Jens Christian ”Chappe” Jensens kunstneriske udviklingsprojekt: The Electro Acoustic Experience – Orkestermusik i nyudviklet elektronisk kontekst.

 

Du kan overvære præsentationen kl. 16:00-17:30 via dette zoom-link.

 

Gennem projektet har Chappe eksperimenteret med nye strategier for komposition, improvisation og instrumentation for stort jazzorkester i sammenhæng med avanceret elektronisk lydbearbejdning. Chapppe er professor i komposition og arrangement ved konservatoriet og leder af konservatoriets bigband.

Målet med projektet er at udvikle nye elektroakustiske koncertformer, hvor det store jazzorkester bringes sammen med den elektroniske komponist og performer i et ligeværdigt møde. Arbejdsprocessen er foregået som en udforskning af tværfaglige samarbejder med en række etablerede kunstnere, fagfæller og studerende.

I løbet en toårig periode har projektet manifesteret sig i 10 koncerter og omkring 100 kompositioner skabt dels af Chappe selv, dels af tilknyttede professionelle kolleger samt studerende fra Det Jyske Musikkonservatorium.

Koncerterne har haft medvirken af Det Jyske Musikkonservatoriums kor og orkestre, Blood Sweat Drum + Bass, Aarhus Jazz Orchestra, Randers Kammerorkester samt ToneArt ensemblet Moving Circles. Der er blevet eksperimenteret med bl.a. surroundsound, interaktive Visuals og elektronisk bearbejdning af live bigbandmusik.

Ved fremlæggelsen vil Chappe fortælle om de strategier, arbejdsformer og metoder, som han har udviklet i forbindelse med skabelsen af de mange forskellige koncerter. Undervejs bliver der afspillet videoklip fra koncerterne. Chappe vil derudover reflektere over de opnåede resultater og projektets potentielle bidrag til kunstnerisk udviklingsvirksomhed.

I forbindelse med præsentationen medvirker komponist, arrangør og orkesterleder Peter Jensen som moderator og kritisk bedømmer.

Kunstnerisk udviklingsvirksomhed (KUV) ved musikkonservatorierne kan eksempelvis omfatte komposition af ny musik, indspilning af sjældne værker eller udvikling af nye koncertformer m.m. I modsætning til kunstnerisk praksis skal kunstnerisk udviklingsarbejde have en undersøgende karakter, være originalt og nyskabende og være ledsaget af en refleksion over resultat og proces.

BSD+B_TOTAL Martin Dam Kristensen_RED
16/01/2021