Richard Andersson: Usynlig

SDMK_Logo_Sort_hvid copyRAMME
27/04/2022

Richard Andersson: Usynlig

Søndag den 15/5, kl 14:00
Konservatoriets Koncertsal, Odeon

Odeons Kvarter 1, Odense C

Alt afhænger af øjnene der ser, siger man. Richard Andersson ser ingenting. Han er blind og har været det i mere end halvdelen af sit liv. I de første år efter han mistede synet var han stadig i stand til, at huske ansigter på sine kære, huske farver, visualisere motiver og genkalde billeder og situationer for sit indre blik. Men de indre billeder er falmet med tiden og der er sket en langsom transformation. For nu er farver blevet til lyde, former er blevet til rytmer, minder er blevet til musik. Nu afhænger alt af ørerne der hører.

Med U-synlig har Richard undersøgt hvad der sker når en visuel perception af et kunstværk sprogliggøres og ordene transformeres til musik. På baggrund af synstolkninger af billedkunstværker har han komponeret en række værker, der løfter ét menneskes beskrivelse af en sanseoplevelse ud af sproget og forvandler den til musik.

Foruden Richards egne kompositioner byder aftenens koncert også på musik af Richards studerende ved Syddansk Musikkonservatorium, der, ligesom Richard, har komponeret værker baseret på sproglige synstolkninger af billedkunst de ikke har set.

Medvirkende:

Richard Andersson, kontrabas
Nikolaj Bangsgaard, trommer
Laura Kjeldsen, tenorsaxofon
William Mannerland, kontrabas
Christoffer Beenfeldt Holgersen, piano
Sigvard Sejerø Madsen, altsaxofon
Toke Lynggaard Larsen, guitar

SDMK_Logo_Sort_hvid copyRAMME
27/04/2022